Dnevni boravci

Zanima Vas naša usluga, postavite pitanje.

KROVOVI
_

Više Informacija.

Osnovni nam je cilj ponuditi kvalitetnu, prepoznatljivu i povoljnu uslugu izrade i održavanja. Postati pouzdan partner kako obrtnicima i firmama tako i privatnim korisnicima.

DNEVNI BORAVCI

Osnovne informacije.

izrađujemo dnevne boravke po mjeri, svih oblika i izgleda  Nudimo moderan dizajn, najkvalitetnije materijale  (MediaPad,oplemenjene iverale,puno drvo, staklena vrata i dr…),te vrhunske mehanizme od najpoznatijih proizvođača. Obrubljujemo sa aluminijem ili ABS-om 2mm. Mogućnost odabir svih vrta okova (panti sa stoperima, staklene ladice, izvlačni elementi i sl…). Način otvaranja vrata mogu biti raznovrsni-klizni,zaokretni,na dodir ili daljinsko otvaranje.Besplatna montaža svih naručenih kuhinja u Stolariji “CEGLEC”

Više informacija o dnevnim boravcima

Dnevni boravak prije je služio uglavnom kao reprezentativni dio stana u kojemu su se primali gosti, a danas u mnogim obiteljima postaje središtem obiteljskog života.  Promjenama u načinu života i te prostorije kao stambeni i životni prostori za čitavu obitelj postaju bitno drugačije.Tako dnevni boravak danas služi prijemu gostiju, ali je to i mjesto gdje se članovi obitelji povlače u mir i tišinu nakon radnog dana, tu se gleda televizija, opušta se uz čitanje knjige ili časopisa, sluša glazba – ili se pak radi. Uređenje dnevnog boravka nudi bezbroj mogućnosti.
No pri uređenju ili preuređenju najvažnije je da dnevni boravak odgovara vašim potrebama i sklonostima.To bi trebalo biti mjesto na kojem se osjećate ugodno s vašom obitelji i s vašim prijateljima.Od samog početka trebalo bi pažljivo planirati svaki korak – čak kada želite unijeti samo malo izmjene.  Zapitajte se što stvarno želite. Mirnu sobu za čitanje i odmor? Reprezentativni prostor za prijam gostiju? Hoće li ta soba u prvom redu služiti za gledanje televizije?
Treba li uzeti u obzir i određene hobije?Napravite detaljan popis svih aktivnosti koje će se događati u toj sobi i u to uključite i ostale članove obitelji kako biste znali kako oni zamišljaju takav prostor. Ne zaboravite ni buduće potrebe. Odredite prioritete. Je li prostor namijenjen samo za obitelj, ili je predviđen i za goste? Kada se češće koristi – danju ili u večernjim satima? Hoće li atmosfera u njemu biti živa ili mirna i opuštena? Treba obratiti pažnju i na potrebe male djece. Stavite na papir sve svoje ideje jer će vam pomoći pri odluci o tome gdje će se nalaziti dnevni boravak, a prije svega kako ćete ga urediti.Uvijek mislite i na to da se obitelji razvijaju, djeca odrastaju te konačno napuštaju dom.
Stoga planirajte i za budućnost, tako da npr. jednom nabavljeni regal poslije može poslužiti i za druge svrhe ili da u slučaju preseljenja u drugi stan može biti iskorišten. Odmah, na samom početku, odredite koje zahtjeve treba ispunjavati vaš dnevni boravak, jer će sve pravodobne odluke bitno utjecati na buduću uporabu prostora. U skladu s tim, planirajte namještaj, priključke, rasvjetu i dekoraciju. Planirajte sve troškove pažljivo i dugoročno. Napravite financijski okvir i pridržavajte se toga. Ne zaboravite predvidjeti moguća poskupljenja u radu ili materijalu. Stoga osigurajte novčane rezerve. Budite jako pažljivi i realni jer ulaganje većih novčanih sredstava od planiranih može pomutiti radost života. Predlažemo da se na samom početku savjetujte sa stručnjakom, kako ne biste naknadno morali ispravljati nastale greške.

Nacrt:

Kad ste se jednom odlučili gdje će biti dnevni boravak i koje će funkcije ispunjavati, slijedi izrada nacrta u ispravnom mjerilu.  Uvelike će koristiti već obična skica na kojoj su označeni prozori, vrata, utičnice, telefonski priključci, udubine u zidu.Vaš nacrt ne treba biti stručan, ali je važno da radite prema točnom mjerilu 1:50.  Možete ga izraditi ručno ili na računalu. Danas postoji mnoštvo programa koji vam omogućavaju simulaciju uređenja bilo kojeg prostora u kući. Većina je tih programa besplatna i jednostavna za rad.  Ako želite raditi ručno, uzmite milimetarski papir. Na njemu skicirajte nacrt dnevnog boravka i napravite modele svih dijelova pokućstva kojima ćete opremiti prostor.Namještajte modele toliko dugo dok ne dobijete zadovoljavajuće rješenje. Napravljenu i odobrenu skicu ne zaboravite – orijentirajte se prema njoj pri uređenja dnevnog boravka.

Razmještaj namještaja u dnevnoj sobi.

Ovaj bi dio pokućstva trebao biti okrenut prema žarištu zbivanja u prostoriji. Žarište zbivanja može biti kamin, prozori i kako je to kod nas u većini slučajeva televizor odnosno kućni zabavni centar. Kada ste postavili glavni dio pokućstva tj.kauč u Vašu dnevnu sobu pored njega postavite namještaj koji Vam je uz njega potreban. Hoće li to biti stolić, fotelje ili polica s knjigama ovisi isključivo o Vama. Prije razmještanja tih elemenata Vaše dnevne sobe prije svega vodite računa o Vašim navikama tj. zapitajte se što obično radite u dnevnoj sobi ? Ako je to prostor za druženje morate se pobrinuti ima dovoljno mjesta za sjedenje kao i mjesta za odlaganje čaša i tanjura.Ukoliko dnevnu sobu koristite za čitanje ili slušanje muzike pobrinite se da imate dovoljno prostora za odlaganje knjiga ili CDa. Ostatak namještaja koji vam služi za sekundarne aktivnosti u dnevnoj sobi razmjestite tako da je nadohvat ruke pristupačan za korištenje.
Također je dobro pripaziti i na estetiku prostora pa ponekad možete iz estetskih razloga malo žrtvovati funkcionalnost.I posljednja bitna stvar kod razmještaja pokućstva u dnevnim sobama je prohodnost. Pokušajte uočiti uzorke kretanja kroz dnevnu sobu i osloboditi te putove radi što lakšeg i ugodnijeg prolaska kroz dnevnu sobu. Puno namještaja se ponekad čini potrebnim kako biste pospremili sve stvari koje su vam u dnevnoj sobi potrebne, ali nikako ne dopustite da Vam višak namještaja u dnevnoj sobi onemogući kretanje. Ako se to ipak desi razmislite reorganizaciji prostora Vaše dnevne sobe.

Izdvojeni radovi
_

Izdvojeni radovi

Pogledajte dio naših projekata

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.